Nieuws

Op deze pagina publiceren we nieuwsberichten en andere actuele informatie, zodat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen rondom Genti.

Open Your window and listen

22-06-2019

In een goed gevulde zaal met heerlijke warme zonnestralen die via de openstaande deuren naar binnen kwamen, mochten we een mooi programma ten gehore brengen met de toepasselijke naam:
Open Your window and listen, met onder andere de volgende stukken: Estnemen vuelle, Nigra Sum. Dit onder begeleiding van onze dirigente Rita Scheffers.

Naast onze muzikale bijdrage waren ook Meel voices uit Meijel en Cantarella uit Swartbroek aanwezig om hun kwaliteiten te laten horen.
Het is een mooie boeiende avond geworden wat vele positieve enthousiaste reacties heeft opgeleverd.


Zomerconcert

09-09-2018

Het was een heerlijke lente waar wij met volle teugen van hebben genoten. In de tussentijd hebben wij ons voorbereid op ons zomerconcert. Dat zat vol met onze favoriete werken uit de afgelopen 30 jaar. We zijn zingend de zomer doorgegaan met muziek uit heel Europa. We hadden zelfs twee accordeonisten uitgenodigd! De Bethelkerk zat vol met belangstellende die we hebben verrast met  werken van o.a. Debussy, Bartlink, Lauridsen, Hyokki en Trojan. Het is een sprankelende zomeravond geworden.


Jubileumconcert groot succes

23-12-2017

We hadden er ons maanden op verheugd: ons jubileumactiviteiten onder leiding van onze dirigente Rita Scheffers en met het Donnacorda String Quartet.

We vertolken samen de bonte verzameling van Engelse volksliedjes van Ralph Vaughan Williams, Folk Songs for the Four Seasons.

Het is een hele mooie avond, met vele enthousiaste luisteraars, geworden.


River of Music

09-04-2017

De inspirerende werken van de Amerikaanse componiste Joan Szymko hebben een belangrijke invloed op hedendaagse muziek voor (vrouwen)koren. Samen met het vocaal ensemble Kerkrade en Giocoso om hebben we in het weekend van 11-12 juni in een tweetal bijzondere concerten, River of Music, ten gehore gebracht met een selectie uit haar stukken.

Bijzonder omdat het op twee locaties was (Cultuurhuis Heerlen en Rick Cultuureducatie Weert) en vanwege de begeleiding (o.a. accordeon en taiko drums) en vooral omdat de componist zelf vanuit de Verenigde Staten naar Limburg was gekomen om ons te dirigeren.


Klap op de Korenmolen

22-05-2015

22 mei 2015 heeft Genti samen met Manoeuvre gezongen in het Munttheater Weert. Dit was op uitnodiging van Ernest Beuving, een cabaretier, die met zijn band diverse theaters afreist met zijn hilarische theaterprogramma: Klap op de Korenmolen. Een oprecht concert met tussendoor veel humor, imitaties en spontaniteit.
Wij hebben zelf ‘Y nada mas’ van Silvio Rodriques (arr. Van Jetse Bremer) ten gehore gebracht.


Muziek maak je samen

30-11-2014

Zondag 30 november stonden we in de schouwburg in Heerlen met 8 andere Limburgse koren en het Nederlands kamerkoor. Het was een dag vol inspirerende workshops, interessante ontmoetingen en mooie muziek. De dag stond in het teken van het credo van het NKK ‘muziek maak je samen’. En dat hebben we gedaan, de hele dag met als afsluiting een bijzonder concert met veel afwisselende en mooi repertoire.


Genti organiseert succesvol Limburgs KinderKorenFestival

23-06-2014

Zondag 22 juni 2014 werd door het VNK in samenwerking met het Vocaal Ensemble Genti alweer voor de 12e keer het Limburgs kinderkorenfestival georganiseerd. In het Munttheater te Weert streden 9 koren om de wisselbeker. Ondanks het nodige zangtalent kon er toch maar één koor de wisselbeker mee naar huis nemen. Het werd het jeugdkoor van koorschool Cantarella uit Beek.

De aanmoedigingsprijs ging naar het kinderkoor van dezelfde Koorschool Cantarella uit Beek. Deze prijs werd door het Munttheater voor het eerst ter beschikking gesteld. Het Vocaal Ensemble Genti kijkt terug op een zeer geslaagd festival en dankt iedereen hartelijk voor de fantastische bijdrage!


Genti neemt deel aan workshop Jetse Bremer

24-03-2014

Op 22 en 23 maart 2014 heeft Genti ten behoeve van het project Topkoren in Limburg een serie workshops georganiseerd met de bekende componist en arrangeur Jetse Bremer. De workshops werden gehouden in de Concertzaal van het RICK te Weert. Ter afsluiting werd een concert gegeven door de koren Fusion, Giocoso en Genti.